معرفي اقتصاد اتريشي – قسمت اول
مكتب اقتصاد اتريشي توسط اقتصاددان قرن نوزدهم، كارل منگر تاسيس شد.
مهمترين وجه اين مكتب تمركزش بر انسانهاست. در حالي كه ديگر مكاتب اقتصادي تمايل دارند اقتصاد را نوعي ماشين جلوه دهند، اقتصاددانان مكتب اتريش بر طبيعت هميشه در حال تغيير، پيچيده و تطابقپذير اقتصاد تاكيد ميكنند.
معرفى اقتصاد اتريشى – قسمت دوم: تفكر مارژينال
◽️ یکی از مهم ترین دستاوردهای کارل منگر، بنیان گذار مکتب اتریش بسط مفهومی به نام تفکر مارجینال بود
منگر به همراه اقتصاددانان دیگر که مستقلاً در اقصی نقاط اروپا فعالیت میکردند، معمایی دیرینه در اقتصاد را حل کردند: پارادوکس آب و الماس.
◽️ چرا آب که مایه حیات و بقاست تا این اندازه ارزان است، در حالی که الماس که استفاده های عملی محدودی دارد تا این اندازه گران؟
◽️ تفکر مارژينال نه تنها مسئله ی پارادوکس آب و الماس را حل کرد، بلکه تا حد زیادی مشخص کرد که مردم در زندگی روزمره چگونه دست به تصمیم گیری و انتخاب میزنند.
معرفی اقتصاد اتريشی – قسمت سوم: سازوكار قيمتها
یک کارآفرین یا تولید کننده چگونه میتواند بفهمد کدام ماده اولیه برای ساخت محصولی مثل دوچرخه بهترین انتخاب است؟ پاسخ، اطلاعات نهفته در قیمتهاست. اتریشیها متوجه نقش حساس قیمتها در تخصیص بهینه منابع محدود شدند و این که چه طور جامعه از این قاعده منتفع میگردد.
معرفى اقتصاد اتريشى – قسمت چهارم: مداخلهگرايى
هر آنچه لازم است در مورد اقتصاد اتریشی بدانید
یکی از مهمترین آموزههای مکتب اتریشی لزوم محدودیت مداخله دولت در اقتصاد است.
اقتصاددانان مکتب اتریش استدلال میکنند که چون سیاستگذاران توانایی پیش بینی عواقب مداخلاتشان را ندارند، اولین مداخله در اقتصاد با نیتی خیر و به قصد کمک به افراد، منجر به رشتهای از مداخلات شده که در نهایت وضعیت فرد و جامعه را به مراتب از وضعیت قبل از آن مداخله، بدتر میکند.
معرفى اقتصاد اتريشى – قسمت پنجم: چرخههاى تجارى
◽️بنابر نظر اقتصاددانان مکتب اتریش، نزول و صعود اقتصاد یا آنچه که به چرخه تجاری شهرت یافته، عموما نشأت گرفته از مداخلات بانکهای مرکزی برای تغییر نرخ بهره از مقدار حقیقی آن است.
◽️بزرگان مکتب اتریش مانند اکثر اقتصاددانان، نرخ بهره را عاملی برای متعادل کردن میزان سپردههای بانکی و میزان دریافت وام میدانند.
◽️ارتباط این موضوع با چرخه تجاری این است که وقتی بانکهای مرکزی نرخ بهره را نسبت به مقدار حقیقی سپردههای بانکی پایین میآورند، باعث میشوند میزانِ سرمایهگذاری به طور مصنوعی افزایش یابد که سرمایهگذاری ناپایداری است.
◽️از منظر اقتصاد اتریشی، بازی با نرخ بهره دلیل اصلی رونق و رکودهای پر نوسان است.
معرفی اقتصاد اتریشی – قسمت ششم: روند بازار
◽️یکی از ویژگیهای متمایز مکتب اتریشی، نگرش تکاملی به اقتصاد است.
◽️عامه ی افراد و حتی متخصصین تمایل دارند که به اقتصاد به مثابه ماشینی بنگرند، که برای راه انداختنش تنها کافیست چند اهرم را به آرامی بالا و پایین کنید.
◽️اما دریافت اقتصاددانان مکتب اتریش از اقتصاد به طور کلی دریافتی متفاوت است. آنها باور دارند که اقتصاد، دارای طبیعتی پیچیده و همواره در حال تغییر و تحول است و انتخاب های فردی انسانها، که برخاسته از ترجیحات و ارزشهایشان است، عامل تحرک آن است.
◽️اقتصاددانان اتریشی به این دریافت از طبیعت اقتصاد، «روند بازار» میگویند.