35.7 C
تهران
دوشنبه 15 خرداد 1402 ;ساعت: 16:34
کافه لیبرال
Image default

کتاب صوتی: در باره معنی زندگی ، ویل دورانت

این کتاب صوتی در سه فایل تقدیم میشود.

#در_باره_معنی_زندگی

(On The Meaning Of Life)

نویسنده:  #ویل_دورانت

مترجم: شهاب الدین عباسی

گوینده: حمیده کریمی

ناشر صوتی: نشر ماه آوا

ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه

◼️اثری تاثیرگذار و اندیشه‌ برانگیز

این کتاب به صورت ویژه برای آن دسته از افرادی نوشته شده است که درباره دلیل بودن، زندگی کردن و منشاء انگیزه‌ی ادامه دادن به نوعی بن‌بست رسیده اند و میخواهند به جوابی واضح برای پرسش‌های فلسفی خود برسند.

«دربارۀ معنی زندگی» یکی از خواندنی ترین آثار #ویل_دورانت، نویسنده کتاب بزرگ تاریخ تمدن است.

او در این کتاب، دیدگاه‌های خود و شماری از اندیشمندان و صاحب‌نظران جهان معاصر را برای انگیزه و معنای زندگی گردآورده است. متن اصلی کتاب سال‌های سال در دسترس نبود و چند سال پیش به کوشش #جان_لیتل منتشر شد.

▪️نوشته پشت جلد کتاب:

“روزی مردی به نزد ویل دورانت، مورخ و اندیشمند مشهور، رفت و از او درخواست کرد دلیلی به دست او بدهد که چرا نباید خودکشی کند. دورانت در آن وقت محدود، جواب هایی به او داد و مدتی بعد، نامه ای برای بیش از صد شخصیت مشهور فرستاد و درباره‌ی معنی زندگی از آنها نظر خواست و پاسخ های رسیده را به همراه دیدگاه خود، در این کتاب منتشر کرد.”

پاییز سال ۱۹۳۰، ویل دورانت در خانه‌اش در لِیک‌هیلِ نیویورک، سرگرم جمع کردن برگ‌ها بود. مرد خوش‌پوشی نزدیکش شد و با صدایی آرام به او گفت قصد دارد خودش را بکُشد مگر آنکه فیلسوف بتواند دلیل معتبری برای او بیاورد که این کار را نکند. دورانت که فرصتی برای پرداخت فلسفی به این موضوع نداشت، نهایت تلاشش را کرد تا دلیلی برای ادامۀ زندگی به دست آن مرد بدهد. خود دورانت بعدها ماجرا را چنین به یاد می‌آورد:

“به او پیشنهاد کردم کاری برای خودش دست‌وپا کند، ولی او یکی داشت. گفتم غذای خوبی بخورد، ولی او گرسنه نبود. معلوم بود که دلیل‌های من تأثیری روی او نگذاشته بود. نمی‌دانم چه بر سرش آمد. در همان سال چندین نامۀ اعلام خودکشی دریافت کردم؛ بعدها متوجّه شدم که ۲۸۴۱۴۲ خودکشی بین سال‌های ۱۹۰۵ تا ۱۹۳۰ در ایالات متحده رخ داده است.”

او در همان سال نامه‌‌های بسیاری از افرادی که قصد خودکشی داشتند دریافت کرد و در ذهنش این سوال پیش آمد که معنی زندگی چیست؟ آیا پرسشی باارزش‌تر از این در جهان وجود دارد؟

دانشمندان و بزرگان، تلاش‌های بسیاری برای جواب این سوال مهم کرده‌اند. دورانت نامه‌ای را به نگارش درآورد نامه‌ای مملو از پرسش‌های فلسفی همراه با طنینی شاعرانه که مهم‌ترین آن معنی زندگی از دیدگاه آن‌ها بود.. و برای صد نفر ارسال کرد.

پس آیا اصلاً عجیب است که پرسش جاودان فلسفه این باشد که «معنی زندگی چیست؟» و آیا سؤالی مهم‌تر از این می‌تواند وجود داشته باشد؟ دانشگاهیان و فرزانگان، میلیاردها سلول مغز جمعی را در طول قرون و اعصار متمادی صرف تلاش برای صورت‌بندی پاسخ به این پرسش ابدی کرده‌اند.

او آن نامه را برای صد نفر فرستاد و از آن‌ها دعوت کرد نه تنها به پرسش بنیادی معنی زندگی (به نحو انتزاعی) جواب بدهند بلکه بگویند خودشان (به طور عینی و خاص) در زندگی چگونه معنی، هدف و رضایتمندی یافتند.

به تعبیر دورانت:

“سرچشمه‌های الهام و انرژی شما چیست؟ هدف یا انگیزۀ نیروبخش زحمت و تلاش شما چیست؟ از کجا تسلّی‌خاطر و شادمانی می‌یابید و دستِ آخر، گنج‌تان در کجا نهفته؟؟”

ویل دورانت برنده جایزه پولیتزر و مدال آزادی است.

◾️جملات زیبا از کتاب درباره معنی زندگی

➖در چشم سگ‌ها چیزی جز ورّاج‌هایی بی‌عقل نیستیم که با زبانمان صداهای زیادی درست می‌کنیم؛ و در چشم پشه‌ها هم صرفاً مادۀ غذایی هستیم.

➖بزرگترین اشتباه در تاریخ بشر، کشف حقیقت بود. کشف حقیقت، ما را آزاد نکرد مگر از پندارهایى که تسلى مان مى دادند و از قیدهایى که ما را حفظ مى کردند. کشف حقیقت ما را خوشبخت نکرد، چون حقیقت زیبا نیست و شایستگى آن را ندارد که با این همه شور و اشتیاق دنبال شود. حالا که به آن نگاه مى کنیم حیرت مى کنیم که چرا اینقدر براى یافتنش بى تاب بوده ایم چون هر دلیلى براى وجود داشتن را از ما گرفته است به جز لذت هاى لحظه اى و امید ناچیز فردا را.

➖هر چیز معنوی وقتی به فروش می‌رسد یا به نمایشی رنگ و وارنگ بدل می‌شود، می‌میرد.

➖به واسطۀ حکمتِ قانون گذارانمان، فقط آدم هاى باهوش ممکن است از باردارى جلوگیرى کنند، درحالیکه احمق ها دستور دارند تولید مثل کنند و بر جمعیت نوع خود بیفزایند. راز فسادِ سیاسى ما و مواد خام “ماشین هاى”شهرى مان، در همین تولید مثل بى قاعده ى اراذل و اوباش نهفته است. دموکراسى از پا مى افتد چون “همیشه اکثریتى از احمق ها وجود دارد.”

➖هیچ کس حق ندارد اعتقاد بورزد، مگر آنکه شاگردىِ شک را کرده باشد.

➖ دین امیدهاى انسان را در جایى مستقر مى‌کند که معرفت هرگز نمى‌تواند به آن دست پیدا کند: یعنى فراسوى قبر.

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

کتاب صوتی: جایگاه ما در جهان هستی – استیون هاوکینگ

cafeliberal

کتاب صوتی+نسخه نوشتاری: پشت سر نهادن خدا، نویسنده : ریچاردداوکینز

cafeliberal

کتاب صوتی: ویرجینیا وولف ، «اتاقی از آنِ خود»+pdf

cafeliberal

کتاب صوتی+نسخه نوشتاری: سمفونی مردگان, نویسنده عباس معروفی

cafeliberal

کتاب صوتی: «وضعیت آخر» اثری از «تامس ای هریس» روان‌پزشک مشهور آمریکایی

cafeliberal

کتاب صوتی مسئله اسپینوزا، نویسنده:  اروین دیوید یالوم

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید