افسانه سیزیف، نویسنده: آلبر کامو
مترجم: دکتر محمود سلطانیه
گوینده: منیژه مصلحی
ناشر: فراین
افسانه_سیزیف یک مقاله فلسفی از آلبر کامو است. نسخه فرانسوی آن در سال ۱۹۴۲با نام Le Mythe de Sisyphe منتشر گردید.
رمان مشهور او، «بیگانه» نیز در همین سال انتشار یافت. این دو اثر از نظر درونمایه بسیار به یکدیگر نزدیکند. هرچند شکلی متفاوت دارند، یکی جستار است و دیگری رمان. کامو سپس در سال ۱۹۵۱ با نوشتن «عصیانگر» به این مبحث گسترش بیشتری داد و آن را کامل کرد. به نظر او عصیان از آن رو که خرد آدمی را به ستیز با «پوچی» وا میدارد، بدان بُعدی واقعی میبخشد و بنابراین میتواند راه حلی برای پوچی باشد.
در این مقاله #آلبر_کامو برای اولین بار واژه #ابزورد را به کار میبرد که بعدها الهام بخش گونهای از تئاتر به نام تئاتر پوچی .گردید که مارتین اسلین در کتابی به همین
نام به توضیح آن پرداختهاست.
کامو در اسطوره سیزیف چهره انسانی را نشان می دهد که ناگریز است وظیفه ای پوچ را به انجام برساند.
انسانی که در عین حال انجام چنین وظیفه ای شاق ,از رسیدن به خوشبختی غافل نیست . انسان کامو پوچی را می پذیرد اما به یاری همه سلاح هایی که در اختیار دارد با آن به نبرد برمی خیزد.
«افسانه سيزيف» كتابى است در باب «پوچى»، مفهومى كه همه انسان ها در همه اعصار با آن دست به گريبان بوده اند.سیزیف در اساطیر یونان بخاطر فاش کردن راز خدایگان محکوم شد تا تخته سنگی را به دوش گرفته و تا قله یک کوه حمل کند، اما همین که به قله میرسد، سنگ به پایین میغلتد و سیزیف باید دوباره این کار را انجام دهد. انها به دلایلی فکر میکردند که تنبیه وحشتناک تری از کار عبث و بی امید وجود ندارد , کامو میگوید پیروزی وی در«آگاهی» است كامو با اين داستان به سراغ مفهوم اساسى «زندگى بشر» مى رود…….
#افسانه_سیزیف
این کتاب صوتی در سه فایل تقدیم میشود.
نویسنده: #آلبر_کامو
مترجم: دکتر محمود سلطانیه
گوینده: #منیژه_مصلحی
ناشر: فراین