شناخت مکتب نئولیبرالیسم در اقتصاد بدون شناخت مکتب شیکاگو و تفاوتهای میان مکتب شیکاگو مقدم و موخر ناممکن است. در واقع میتوان اینگونه ادعا کرد که بدون این شناخت، امکان درک مکتب نئولیبرالیسم در اقتصاد وجود نخواهد داشت.
لنی ایبنشتاین در این کتاب چگونگی شکلگیری مکتب اقتصاد شیکاگو از خاستگاههای اولیهاش را روایت میکند. او این ماجرای بسیار مهم و اثرگذار بر اندیشۀ اقتصاددانان را به روشی جذاب و سرگرمکننده ارائه میکند.
نقاط افتراق فریدمن و هایک در حوزۀ علم اقتصاد و نقاط اشتراکشان در حوزۀ اندیشۀ سیاسی و چرایی و چگونگی مخالفت اقتصاددانان شیکاگویی برای حضور هایک در بخش اقتصاد شیکاگو از دیگر بخشهای خواندنی کتاب حاضر است.
در فضای علم اقتصاد در ایران، دستکم، تقابلی جدی میان نهادگرایان و شیکاگوییها را شاهد بودهایم. کتاب حاضر اما روایتی متفاوت در این باره به دست میدهد و ریشههای نهادگرایی را میان اقتصاددانان شیکاگویی جستوجو میکند.
اقتصاد شیکاگو تأثیری ژرف بر علم اقتصاد و اقتصاددانان در سراسر جهان داشته است. کتاب شیکاگونومیکس داستان خواندنی چگونگی شکلگیری مکتب اقتصاد شیکاگو از خاستگاههای اولیهاش را روایت میکند. خوانندگان خواهند دید که اقتصاد شیکاگو بسیار غنیتر از تصویر کلیشهای بنیادگرایان بازار از آن است. کتاب حاضر با بررسی آثار و اندیشههای اقتصاددانان سرشناس شیکاگویی از فرانک نایت و هنری سایمونز گرفته تا میلتون فریدمن و جورج استیگلر و فردریک هایک، نشان میدهد که باید میان مکتب اقتصاد شیکاگو متقدم و متأخر تمایز قائل شد؛ چنانکه ردپای این تمایز را هنوز هم میتوان در میان اقتصاددانان شیکاگویی معاصر دید. نویسنده، این ماجرای بسیار مهم و اثرگذار بر اندیشۀ اقتصاددانان را به روشی جذاب و سرگرمکننده ارائه میکند. نقاط افتراق فریدمن و هایک در حوزۀ علم اقتصاد و نقاط اشتراکشان در حوزۀ اندیشۀ سیاسی و چرایی و چگونگی مخالفت اقتصاددانان شیکاگویی برای حضور هایک در بخش اقتصاد شیکاگو از دیگر بخشهای خواندنی کتاب حاضر است. در فضای علم اقتصاد در ایران، دستکم، تقابلی جدی میان نهادگرایان و شیکاگوییها را شاهد بودهایم. کتاب حاضر اما روایتی متفاوت در این باره به دست میدهد و ریشههای نهادگرایی را میان اقتصاددانان شیکاگویی جستوجو میکند.
برای مطالعه صفحات نخست بر روی لینک زیر کلیک نمایید: