کتاب ” فلسفه زرتشت؛ دیدی نو از دینی کهن ” اثری ارزشمند از “دکتر فرهنگ مهر” میباشد.
دیدی نو از دینی کهن اثری است درباره فلسفه زرتشت. باورهای بنیادین دین زرتشت، یکتاپرستی، عوامل برگزیدن زرتشت به پیامبری، فلسفه گاتها، پویایی آفرینش، آشا و بنیاد هستی، آزادیگزینی و اختیار، مباحث دینی زرتشتی و… از مباحث مهم مطرح شده در این کتاب ارزشمند است.
اشو زرتشت به یک آفریننده و نگاهدارنده جهان باور داشت. آفریننده و نگاهدارنده ای که بر همه چیز دانا و توانا و در خور ستایش است. او در همه جا هست. او بی کران، جهان برونی، جهان درونی و اهورایی است. او کلی است و همه هستی ها از اوست. او دست اندر کار “هستی” است؛ او آغاز و انجامی ندارد.
آدمی که جزئی است، نمی تواند کلی (اهورامزدا) را ببیند و یا آن را به درستی تعریف کند. اهورامزدا را تنها از راه فروزه هایش می توان شناخت. او دهنده ی خوبی هاست و بدی در آستان او راه ندارد. او سازنده است و ویرانی نمی شناسد. او از هستی خود می دهد و پدید می آورد. او گوهر و دهنده خرد، راستی و داد، آرامش و مهر، نیروی برگزیده و شهریاری اهورایی، رسایی و فراگیری، جاودانی و بی مرگی است.
آفرینندگی، دهندگی و سازندگی یک فراگرد پویا و در فروزه سپنتا مینیو همیشه با اهورامزدا بوده و هست. نظام هستی و پیشرفت بنابر قانون دگرگونی ناپذیر اشا پیوسته در جریان است. آدمی در تصویر (شبه اخلاقی) اهورامزدا پدید آمده و دارنده پرتوی از فروزه های اهورایی است و این امر آدمی را همکار اهورامزدا میکند تا با کاربردن آزادی خود، با بهره بری از خرد، بینش و کار کردن، طبق قانون اشا، جهان را پیشرفت داده، و خود به سر منزل شادی و روشنایی برسد…. (از صفحه ۲۷ کتاب)