https://cafe-liberal.com/pdf/Jahan-Dar-Puste-Gerdu.pdf
استیون هاوکینگ (Stephen William Hawking) را تقریبا همه دنیا میشناسند. دانشمندی که پژوهشهایش در حوزه کیهانشناسی و گرانش کوانتومی، دستاوردهای چشمگیری را بهویژه در زمینه سیاهچالهها برای علم به ارمغان آورده است.
اکتشاف باعث رشد خلاقیت ما نه فقط در علم بلکه در همه زمینه ها می شود. اگر به آخر خط برسیم، روحیه انسان افسرده شده و از میان خواهد رفت. اما من تصور نمی کنم که ما هیچوقت آرام و قرار بگیریم. پیچیدگی ما، اگر نه عمق ما، افزون می شود و همیشه باید در مرکز افق در حال گسترش احتمالات باشیم…
بعضی سرفصل های کتاب:
۱- تاریخچه مختصر نسبیت
۲- شکل زمان
۳- جهان در پوست گردو
۴- پیشگویی آینده
۵- نگهبانی از گذشته
۶- آینده ما؟ پیشتازان فضا یا نه
این کتاب در زمینه ی فیزیک نظری است که برای مخاطب عام نوشته شدهاست. این کتاب تاریخچه و اصول فیزیک نوین را بیان میکند و به مطالب گوناگونی در ارتباط با مکانیک کوانتومی و نظریه ریسمان میپردازد. از دیدگاه عمومی، کتاب جهان در پوست گردو دنبالهٔ به روز شدهٔ کتاب پرفروش تاریخچه مختصر زمان محسوب میشود.
استیون هاوکینگ در مقدمهی این کتاب نوشته است:
“من نمیخواستم دربارهی پسر «تاریخچهی مختصر زمان» یا تاریخچهی کمی طولانیتر زمان بنویسم ولی به این نتیجه رسیدم که برای کتابی متفاوت که درک آن متفاوت باشد، جایی وجود دارد. کتاب تاریخچهی مختصر زمان با روش خطی سازماندهی شده بود و بیشتر فصلها دنبالهی منطقی و وابسته به فصلهای پیشین بود. این برای برخی خوانندگان خوشایند بود ولی دیگران در همان فصلهای اول گیر کردند و هرگز به مطالب هیجانانگیزتر فصلهای بعد نرسیدند. در برابر، این کتاب بیشتر به یک درخت میماند. فصلهای یک و دو تنهی مرکزی را تشکیل میدهند و فصلهای دیگر از آن شاخه میشوند.
شاخهها کمابیش مستقل هستند و پس از تنه مرکزی میتوان به هرکدام از فصلها پرداخت.”