20.7 C
تهران
دوشنبه 10 مهر 1402 ;ساعت: 03:59
کافه لیبرال

پدیده ای بنام انفجار ابله ها

اگر شما برای هدایت و اداره یک مجموعه، یک دلقک را دعوت به کار کنید، قطعا در ادامه با سازمانی پر از دلقک مواجه خواهید شد (استیو جابز).

گای کاوازاکی نظریه پرداز ژاپنی شرکت اپل، از پدیده ای صحبت میکند که استیو جابز آن را به نام  *انفجار ابله ها* در یک نظام سازمانی یا اجتماعی نامگذاری کرده.

او میگوید وقتی مدیر با استاندارد و مهارت سطح A انتخاب می شود، این مدیر به جهت برخورداری از عقلانیت، نخبگی و هوش زیاد، اطراف خود را عمدتا از نیروهای متخصص با سطح استاندارد A و به ندرت از نیروهای سطح B پر میکند.

برعکس، اگر به مدیران با سطح استاندارد  B اجازه ورود به سازمان را بدهید، آنها عمدتا Cها را جذب خواهند کرد، زیرا می خواهند بر آنها برتری داشته باشند …

این فرآیند ادامه پیدا میکند تا سرانجام به حاکمیت فراگیر Z ها ( دلقک ها، ابله ترین ها و شارلاتان های بزرگ) بر سازمان یا جامعه ختم شود.

بر این اساس وقتی مقام مهمی چون اداره کشور و وزارتخانه را به  مدیران با سطح استاندارد پایین  می سپارند  پس باید انتظار داشته باشند در ادامه موجی از ابله ها بر سرنوشت جامعه سوار شوند.

به این پدیده انفجار دلقک ها یا انفجار ابلهان گفته می شود.

با این توصیف که مدیران سطح پایین برای جامعه تصمیم می‌گیرند و دستور و ابلاغیه صادر می کنند هیچ تعجبی ندارد اگر ببینید،:

یکنفر به سازمان زیرمجموعه اش دستور بدهد سریع، تند، انقلابی هواپیمای مسافربری بسازید.

یکی دیگر مدعی بشود که در عرض چندسال ریال ایران را به یکی از ارزهای قدرتمند دنیا تبدیل خواهد کرد. آن دیگری با اسارت گرفتن سربازهای آمریکایی و اخاذی از آمریکا برای آزادی آنها، برای کشور درآمد ارزی ایجاد کند.

نفر دیگر مدعی ساخت اتومبیل با سوخت آب بشود. یکی هر روز دستور بدهد که تنگه هرمز را ببندید. یکی هم مدعی بشود با یک میلیون تومان میتوان شغل ایجاد کرد.

یا احمقی دیگر مدعی بشود با ۳۰۰ میلیون دلار ارز پاشی در جامعه  میشود قیمت دلار  را به ۱۵ هزار تومان رساند.

و دیگری مدعی شود ایران توان تامین آب برای ۲ میلیارد نفر جمعیت را داره.

ابلهی دیگر  خودرو ۲۰۶ طراحی ۳۰ سال پیش را با تویوتا لندکروز با استانداردهای روز دنیا را یکی بداند

و جمع بزرگی از ابلهان در مجلس بجای تغییر ساعت تابستانی مانند اکثر کشورهای دنیا یک‌شبه دستور صادر کنند که ملیونها نفر سیستم زندگی‌شان را تغییر بدهند و از ۶ صبح سر کار حاضر شود و هر سازمانی برای فرار از این معضل دستوری ابلهان، مجبور شود ابلاغیه دیگری اجرا کند … و صدها نظریه مضحک و ابلهانه دیگر که برای جلب خوشنودی و رضایت ابلهی دیگر بیان میشود.

چرا که وقتی *پدیده انفجار دلقک ها و ابله ها* در این کشور ظهور پیدا کرد، دلقک های سطح پایین تر همواره تلاش میکنند دقیقا چیزی را طرح کنند که مورد خوشایند دلقک های بالادستی شان باشد و بس.

امروزه درکشور به لطف بی خردی، برخی سردمداران اطراف خود را از ابله ترین ظرفیتها گماشته اند.

لینک کوتاه این نوشتار: https://bit.ly/43LPOiF

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

رکورد سرقت

cafeliberal

نیچه و سیاست

cafeliberal

اصول مکتب شیکاگو | بنیانگذاران مکتب شیکاگو | چارلز مریام | هارولد لاسول

cafeliberal

 درس هایی از حاکم دوبی

cafeliberal

جنایت علیه بشریت را متوقف کنید

cafeliberal

ژیو وانگ: درس‌هایی از سه سال در زندان ایران

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید