16.5 C
تهران
جمعه 24 بهمن 1404 ;ساعت: 11:00
کافه لیبرال

به بهانه ثبت راه آهن سراسری ایران در میراث جهانی

🔻رضاشاه بزرگ این کهنه سرباز ایران تنها به فرهنگ این مرز و بوم و احیای میراث ادبی و مرمت و کشف ارامگاه بزرگان و شناسایی مفاخر ملی به جهان مبادرت نکرد، بلکه زیر ساختهای اساسی مورد نیاز برای عبور یک کشور از دوران بربریت و بیسوادی و جهل را مهیا نمود.

🔻 ارتش رضاشاه تنها برای جنگیدن و نبرد نبود، بلکه هر کدام از نیروهای تحت امر آن بلافاصله به سفیری زبده برای فرهنگ و مدنیت بدل شدند و در منطقه و شهر و دیار خود منشا اثر شدند. راه آهن سراسری و ایجاد آن در آن زمان و با آن امکانات و تنها با تکیه بر مالیات قند و شکر، جز با اراده این مرد پولادین ممکن نبود و همین راه آهن بود که پیام آور امنیت و سواد و آبادانی در گوشه و کنار کشوری شد که احتمال از هم گسیختگی و نابودی آن به دست گرگها و کفتارها و خان های محلی چندان دور از انتظار نبود.

🔻جمع شدن بساط حکمرانی زورگویان و قلدرهای محلی و برچیده شدن عادات و رسوم خرافی و قرون وسطایی در گوشه و کنار کشور دستاوردی بود که تنها به مددِ زیرساختهای ایجاد شده در حکومت پهلوی اول، از جمله راه آهن، آموزش و پرورش، نهاد مدرن دادگستری و … ممکن شد. برای همین است که ملایان خرافه گرا و تجزیه طلبان و دشمنان ایران و خانزاده هایی که اسلافشان روزگاری دختران مردم بینوا را ملک خود می پنداشتند، از این نماد و معمار بزرگ ایران متنفرند و از هر فرصتی برای ناسزا گفتن به او استفاده می کنند.

نجات بهرامی

📎 @bahraminejat


مرتبط:

راه‌آهن ایران، به عنوان اولین میراث صنعتی ایران، به ثبت جهانی رسید

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

آموزش هم کالاست، چه برای دولت و چه بخش خصوصی

cafeliberal

هزینه‌های تحصیل و استاندارد دوگانه مدعیان عدالت آموزشی

cafeliberal

حاکمیت در ایران چگونه می‌تواند با بحران کم‌آبی در خوزستان مقابله کند؟

cafeliberal

مقصود، جهانِ سنت است و طِب بهانه است!

cafeliberal

مجاز و غیرمجاز، ملاک و مسئله چیست؟

cafeliberal

ملی گرایی و توسعه

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید