28.9 C
تهران
سه‌شنبه 16 خرداد 1402 ;ساعت: 22:09
کافه لیبرال

کتاب صوتی و پی دی اف: نیمه تاریک وجود، نویسنده: دبی فورد

نیمه تاریک وجود، دبی فورد

یونگ می‌گوید:

«هیچ‌کس با تصور نور به نور حقیقت نمی‌رسد، ولی به کمک شناخت تاریکی‌ها می‌توان به روشنایی حقیقت دست یافت.»

کتاب “نیمه تاریک وجود” , ما را در پیدا کردن راه و روش زندگی و استقبال از تاریکی‌های درون‌مان راهنمایی می‌کند. شاید برای شما سؤال باشد که «سایه» چیست؟ و چگونه به وجود می‌آید؟ سایه کوله‌باری نامرئی است که ما آن را حمل می‌کنیم و همچنان که بزرگ می‌شویم، تمام جنبه‌هایی را که برای ما‌، دوستان و خویشاوندان‌مان قابل پذیرش نیستند، در آن جای می‌دهیم. رابرت بلای (نویسنده) معتقد است که ما در چند دهه‌ٔ اول زندگی‌مان این کوله را پر می‌کنیم و در بقیهٔ عمر تلاش می‌کنیم که هر آنچه را در کوله‌مان گذاشته‌ایم، برای سبک‌تر کردن بار خود از آن بیرون بریزیم.

هر انسان در طول زندگی خود دارای ترس ها ، افکار و بد بینی هاییست که وجه تاریکی از شخصیت او  را میسازد ، وجهی که شخصیت از آن بیزار بوده و سعی در پنهان آن دارد.

ترس های دوران کودکی ، عادات بد ، خاطرات ناگوار و احساساتی از این قبیل روانِ فرد را فرسوده کرده و با گذشت زمان باعث انواع بیماری های روانی میشود.

افراد در مواجه با این احساسات همیشه به دنبال راه فراری بوده که این راه بیشتر به تشدید امراض آنها می انجامد.آیا بالاخره نباید فرد روزی با آنها مواجه شده و با کند و کاو در آنها این مشکلات را برای همیشه با خود حل کند؟

دبی فورد در کتاب “نیمه وجود تاریک” به این موضوع اشاره دارد که افراد در ذهن خود ترس ها و افکاری دارند که در عین حالی که از آنها فرار میکنند ، بیشترین توجه ذهن خود را بدون اینکه خود متوجه باشند روی آنها میگذارند.این عمل ناخودآگاه بر افرادی که فرد در محیط های مختلف با آنها سرو کار دارند نیز به گونه ای نامطلوب تاثیر میگذارد که عواقب آن نیز به خود فرد بر میگردد.در واقع فرد اگر به دلیل اتفاقی در زندگی شخصی خود تبدیل به انسانی شکاک شده باشد ، برای مثال در مواجهه با افراد جدیدی در محل کار خود ، آنها را نیز به مانند خود فرد شکاکی میبیند و با بروز رفتار های نا مطلوب ,سایرین را نیز با مشکل مواجه میکند.اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم ، انسان از طریق بُعدی از افکار خود که سایه ای تاریک از وجود اوست ، احساس ضعف و نا امیدی را به صورت ذهنیت های منفی دریافت میکند.

احساساتی نظیر عدم داشتن محبوببیت بین افراد از نظر ظاهری ، کاری و سیلی از این موارد به روان آدمی حمله کرده و فرد بهترین واکنش را برای پاسخ به این حمله ، فرار و پنهان کردن آنها از خود و دیگران میابد.

کتاب نیمه تاریک وجود را دبی فورد راه حلی میداند برای رو به رویی با واقعیت های تاریک درون و تلاش برای درک و مصالحه با آنها که پیشنهاد میکنیم برای شناخت بهتر درونیات خود حتما آن را امتحان کنید.

این نیمه از وجود ِ تاریک ِ فردی, در اعماق آگاهی مان دفن شده و از دید ما و سایرین پنهان است. پیامی که از این مخفیگاه دریافت میکنیم ساده است:

“من عیب و ایرادی دارم. من خوب نیستم. من دوست داشتنی نیستم.”

بسیاری از ما مضمون این پیامها را باور میکنیم آنگاه معتقد میشویم چنانچه به اعماق وجود خود نگاهی دقیق بیندازیم، با موجودی وحشتناک روبرو خواهیم شد و در نتیجه از ترس آنکه مبادا شخص غیرقابل تحملی را در وجودمان بیابیم، از بررسی دقیق خود طفره میرویم. ما از خودمان میترسیم، از تمامی افکار و احساساتی که سرکوب کرده ایم، میترسیم! برخی از ما چنان با این افکار و احساسات بیگانه هستیم که فقط زمانی که آنها را به دیگران نسبت میدهیم متوجهشان میشویم. ما ترس خود را به محیط زندگی، دوستان، خویشان و حتی بیگانگان فرامی افکنیم و این ترس چنان شدید است که تنها راه مقابله با آن را پنهان و یا انکار کردن آن میدانیم.

ما فریبکاران متبحری میشویم و خود و دیگران را میفریبیم و در این رفتار چنان خبره میشویم که واقعا فراموش میکنیم وجود اصلی مان در پسِ نقاب پنهان شده است. ما بر چشمهایمان چشم بند می گذاریم و در گوشهایمان پنبه فرو میکنیم تا آن افسانه های درونی را که آفریده ایم، زنده نگاه داریم!!……

برای آشنایی با خود و زیستن کامل زندگی، باید به جای سرکوب کردن سایه هایمان، آن جنبه هایی را که در ما وحشت ایجاد میکنند را ببینیم، بپذیریم و در آغوش بگیریم. بپذیریم که این جنبه ها نیز به ما تعلق دارند. هنگامی که با سایۀ خود آشتی کنید، زندگی شما همچون کرم ابریشمی که به پروانه ای زیبا تبدیل شده، دگرگون میگردد. دیگر نیازی نیست وانمود کنید کس دیگری هستید یا وجود شایسته ای می باشید. در این حالت آزاد هستید تا زندگی را که همواره آرزو داشته اید، به وجود آورید.

این کتاب بی نظیر همراه سفر شماست در آشنایی با سایه های وجود و در آغوش گرفتن خود در تمامیت آن.

در این کتاب صوتی “دبی فورد” توضیح می‌دهد که چگونه انسان نیمه تاریک خود را پنهان کرده یا نادیده می گیرد و باعث محرومیت خود از جنبه‌های طبیعی زندگی می‌شود او نشان می‌دهد که تایید و پذیرش ضعف‌ها امکان پذیر است شاید این ضعف‌ها قدرت های پنهان باشند . شاید کمی «تنبلی» چیزی است که یک معتاد به کار به آن نیاز دارد؛ شاید «خودخواهی» معقولانه از ما در برابر خستگی و خشم محافظت کند. با داستان‌ها و تمرین‌های عملی این کتاب، دبی فورد نشان می‌دهد که ما چگونه انگیزه‌های فراموش شده خود را با زندگی مطابقت می دهیم و تکامل خود را یکبار دیگر به دست می‌آوریم.

لایه‌ خارجی شما آن چهره‌ای است که رو به دنیا قرار دارد. این لایه خصوصیاتی را پنهان می‌کند که سایه‌ٔ شما را می‌سازد. سایه‌های ما آن‌قدر خوب استتار شده‌اند که اغلب ما یک چهره‌ به دنیا نشان می‌دهیم در حالی‌که در واقع آن روی کاملا متضاد در درون ماست. بعضی از مردم با ایجاد لایه‌ای سخت احساسات خود را مخفی می‌کنند یا نقابی از شوخ طبعی به چهره می‌زنند تا غم‌هایشان را پنهان کنند. کسانی که عقل کل هستند در واقع حماقت‌شان را پنهان می‌کنند و برخی دیگر که رفتارهایی خودخواهانه دارند، احساس ناامنی خود را پنهان می‌دارند.

بسیاری از ما به دلیل اینکه بعضی مواقع سنگینی بار درد و رنجمان بیش از تاب تحمل مان می شود، در مسیری حرکت می کنیم که به رشد شخصی ما می انجامد. موضوع کتاب نیمه ی تاریک وجود درباره ی برداشتن نقاب از جنبه های خاصی از وجودمان است که باعث از بین رفتن ارتباطات، کشته شدن روح و همچنین مانع شکوفا شدن رویاهایمان می شود. روان شناس معرف کارل یونگ آن را سایه  می نامد و شامل تمامی بخش های مختلف زندگی ماست که سعی داریم آن را پنهان یا از آن ها دوری کنیم… کتاب نیمه تاریک وجود نوشته دبی فورد را نشر آتیسا به چاپ رسیده است.شما باید برای شکوفا کردن استعداد خود وارد تاریکی شوید. وقتی ما هر احساس یا انگیزه ای را سرکوب می کنیم، قطب مخالف آن را نیز سرکوب می کنیم. اگر ما زشتی خود را انکار کنیم، از زیبایی خود کم می کنیم. اگر ترس خود را انکار کنیم، از شجاعت خود کم می کنیم. اگر طمع خود را انکار کنیم، از بخشش خود می کاهیم. اندازه کامل ما بیشتر از چیزی است که حتی بتوانیم آن را تصور کنیم»

اگر احساس رضایت درونی نسبت به خودتان ندارید یا اگر مدام در حال قضاوت کردن دیگران هستید، شک نکنید سایه‌ای در درونتان انتظار می‌کشد که شما سراغش بروید،

اگر نمی‌دانید این کار را چگونه انجام بدهید، شنیدن این کتاب به شما کمک خواهد کرد.

دبی فورد در کتاب «نیمه تاریک وجود» می‌گوید:

“ما هموراه درباره‌ٔ آنچه سایهٔ درون ماست و قصد مخفی کردنش را داریم، فرافکنی می‌کنیم و به دیگران نسبت می‌دهیم. او همچنین می‌گوید کشف سایه‌ها علاوه بر آرامشی که برای‌مان در پی دارد، ما را از قضاوت کردن دیگران هم باز می‌دارد، چون می‌دانیم هر آنچه به دیگران نسبت می‌دهیم در درون خود ما هم هست.”

دبی فورد در کتاب نیمه تاریک وجود به زیبایی توضیح می‌دهد که جهان درون ما مانند هولوگرام روی یک کارت اعتباری است که در واقع یک تصویر سه‌بعدی است و ویژگی منحصربه‌فرد آن، این است که هر قطعه از آن را که بخراشیم همان تصویر کلی هولوگرام در آن رویت می‌شود و این یعنی جهان ما تصویری از جهان کل است. این مثال چه چیزی در دل خود دارد؟

در واقع “دبی فورد” قصد دارد به این نکته برسد:

«وقتی درک کنید که هر آنچه در دیگران وجود دارد در درون شما هم هست، تمام دنیای شما تغییر می‌کند. هدف ما در این کتاب پیداکردن و روبه‌رو شدن با تمام مواردی است که در دیگران دوست داریم یا نفرت داریم. وقتی این ویژگی‌های انکارشده را احیا کنیم، دری به دنیای درون‌مان باز کرده‌ایم. وقتی با خودمان آشتی کنیم، با دنیای‌مان آشتی می‌کنیم.»

کتاب نیمه تاریک وجود تجربه‌ٔ جذابی از خودشناسی، روانکاوی و پیشرفت شخصی است که حتی ارزش چندبار خواندن را دارد.چرا از خودخواهی یک دوست، تنبلی یک همکار، غرور و تکبر یک عضو خانواده و یا حتی از گستاخی یک غریبه عصبانی می شویم؟ دبی فورد می گوید که همان (همان چیزهای قدیمی) سرنخی برای رسیدن به بخش تاریک وجودمان و احساسات و ویژگی هایی هستند که باور وجودشان در خودمان وحشت داریم.

این کتاب برای ما روشن می کند که خواسته یا ناخواسته بخش تاریک وجودمان را پنهان یا حتی آن را انکار می کنیم و می آموزد که چگونه به جای پس زدن، سعی در شناخت آنها کنیم و از فشار این تاریکی ها رهایی یابیم.

بخش های تاریک زندگی ما آنچنان عمیق در ضمیر ناخودآگاه ما جای گرفته است که نه خود و نه دیگران قادر به دیدن آن نیستیم..

🔲نگاهی به سرفصل های  این کتاب می اندازیم:

فصل اول: دنیای برون – دنیای درون

فصل دوم: دنبال کردن سایه

فصل سوم: دنیا در درون ماست

فصل چهارم: بازبینی خودمان

فصل پنجم: شناخت سایه و خودشناسی

فصل ششم: «من آن هستم»

فصل هفتم: پذیرش نیمه تاریک

فصل هشتم: تعبیری تازه از خودتان

فصل نهم: بگذارید نور وجود خودتان بدرخشد

فص دهم: با ارزش زندگی کردن

نیل دونالد والش نویسنده سرشناس آمریکایی در مورد کتاب نیمه تاریک وجود می‌گوید:

«اگر پیش‌تر با این کتاب و درک و خرد دبی فورد آشنا شده بودم، راه بسیار کوتاه‌تری پیش رو داشتم.  کتاب نیمه تاریک وجود را به دقت بخوانید. ابتدا آن را بخوانید و باز هم بخوانید. سپس برای بار سوم بخوانید و تمرین‌های آن را انجام دهید. آیا جرات این کار را دارید؟ البته اگر نمی‌خواهید زندگی‌تان دگرگون شود، نه این کتاب را بخوانید و نه تمرین‌های آن را انجام دهید، بلکه هم اکنون کتاب را ببندید و در بالای کمد یا طبقه بالای کتابخانه –جایی که دستتان به آن نرسد- بگذارید، یا آن را به دوستی بدهید، زیرا تقریباً غیرممکن است که این کتاب را درک کنید و دگرگونی ژرفی در زندگی احساس ننمایید.»

بعد از آنکه اپرا وینفری اولین کتاب فورد تحت عنوان نیمه تاریک وجود را در برنامه تلویزیونی خود در اواخر سال 2000 معرفی کرد، این کتاب در عرض چند هفته در  لیست پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز  قرار گرفت.

طی 20 سال فعالیت حرفه ای، او به ارائه کارگاه‌های آموزشی و سخنرانی در سراسر ایالات متحده آمریکا و آموزش مربیان جهت ارایه کارگاه آموزشی «فرآورش سایه» می‌پرداخت.

او در برنامه‌های اپرا حضور پیدا کرد و همچنین  تولیدکننده دو اثر مستند اثر سایه (2009) طی سالهای 2009 و 2010 بود.

چند جمله و پاراگراف فوق العاده از کتاب نیمه تاریک وجود

در این قسمت یه مهم ترین نکات کتاب نیمه تاریک وجود که  به صورت خلاصه برایتان ارائه میدهیم توجه بفرمایید:

➖ما در رویدادهای زندگی خود نقشی نداریم اما در اینکه چگونه آن‌ها را تعبیر کنیم مؤثر هستیم…

➖عقیده ما نسبت به خودمان از همه مهم‌تر است. اگر درباره زندگی خود احساس خوبی داشته باشیم به ندرت به گفته‌های دیگران اهمیت می‌دهیم…

➖زمانی می‌توانیم توان مورد نیاز را پیدا کنیم که تمایلمان برای دگرگونی قوی‌تر از تمایلمان برای «مانند گذشته بودن» باشد و این در حالی است که همواره تقصیر مشکلات را به گردن دیگران انداختن ساده‌ترین راه به نظر می‌رسد…

➖ما هیچ‌گاه اعتقادات اصلی خود را بررسی نمی‌کنیم که ببینیم آیا آن‌ها را آگاهانه برگزیده‌ایم یا نه!

➖ما هیچ‌گاه اعتقادات اصلی خود را بررسی نمی‌کنیم که ببینیم آیا آن‌ها را آگاهانه برگزیده‌ایم یا نه!

➖آیا مسائل شما متعلق به خودتان است یا آن‌ها را از نسل پیش به ارث برده‌اید؟ آیا گرفتار الگوی خانوادگی شده‌اید؟

➖برای دستیابی به خرد و رهایی از گذشته باید مسئولیت تمامی رویدادهای زندگی‌تان را بپذیرید….

➖همیشه مقصر شمردن دیگران برای آنچه در دنیای خود دوست نداریم، ساده‌تر است…

➖باید عشق را جایگزین ترس کنیم؛ عشق برای ما این امکان را فراهم می‌آورد که قید و بند ترس را پاره کنیم…

➖ترس شما را به حفظ موقعیت کنونی ترغیب می‌کند در حالی که عشق شما را تشویق می‌کند که مسیرتان را تغییر دهید…

➖اشتباه کردن بخشی از انسان بودن است…

➖دگرگون کردن زندگی یک تصمیم بسیار جدی است. افراد بسیاری دوست دارند درباره تغییر و تحول سخن بگویند اما مایل نیستند رفتار محدودکننده و منفی خود را کنار بگذارند. هیچ کس به غیر از خودتان نمی‌تواند زندگی‌تان را سروسامان دهد. فقط خود شما می‌توانید. شما تنها کسی هستید که توان و پاسخ‌های لازم را برای دگرگونی زندگی خود دارید.   …

این کتاب صوتی در شش فایل تقدیم میشود.

نیمه تاریک وجود، نویسنده: دبی فورد

مترجم: فرناز فرود

مدیر تولید: طلیعه سادات کمالی

ناشر: کلک آزادگان (حمیدا)

🔲نگاهی به سرفصل های  این کتاب می اندازیم:

فصل اول: دنیای برون – دنیای درون

فصل دوم: دنبال کردن سایه

فصل سوم: دنیا در درون ماست

فصل چهارم: بازبینی خودمان

فصل پنجم: شناخت سایه و خودشناسی

فصل ششم: «من آن هستم»

فصل هفتم: پذیرش نیمه تاریک

فصل هشتم: تعبیری تازه از خودتان

فصل نهم: بگذارید نور وجود خودتان بدرخشد

فصل دهم: با ارزش زندگی کردن

www.cafe-liberal.com/pdf/nimeh_tarik_vojoud.pdf

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

کتاب صوتی: «ایران جامعه کوتاه مدت»

cafeliberal

کتاب صوتی: انسان خداگونه یا ( تاریخ مختصر آینده) نویسنده :  یووال نوح هراری

cafeliberal

کتاب صوتی + نسخه نوشتاری: “انقلاب سفید” نوشته محمدرضا پهلوی

cafeliberal

کتاب صوتی: ایده‌های خوب از کجا می‌آیند ؟، اثر استیون جانسون

cafeliberal

کتاب صوتی+نسخه نوشتاری: سرگذشت فلسفه-برایان مگی

cafeliberal

کتاب صوتی+pdf: نگاهی به شاه، اثر دکتر عباس میلانی

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید