19.9 C
تهران
جمعه 11 فروردین 1402 ;ساعت: 10:45
کافه لیبرال

ایده‌های مهم میلتون فریدمن

https://youtu.be/6Vk1H6or2-0

قسمت اول: میلتون فریدمن که بود؟

◽️میلتون فریدمن، با وجود این که از طبقه اقتصادی بالایی نبود، به یکی از بانفوذترین اقتصاددانان قرن بیستم تبدیل شد. او در سال ۱۹۳۲ مدرک کارشناسی ریاضیات خود را از دانشگاه راتگرز دریافت نمود، و با ادامه تحصیل در رشته اقتصاد از دانشگاه شیکاگو کارشناسی ارشد خود را دریافت نمود، و سپس پی اچ دی خود را از دانشگاه کلمبیا دریافت نمود. در سال ۱۹۷۶ به واسطه خدمات وسیعش موفق به اخذ جایزه نوبل گردید.

◽️دانشکده اقتصاد شیکاگو تحت رهبری خردورزانه او شهرت جهانی کسب کرد.


 

 قسمت دوم: فرضیه درآمد دائمی 

▫️فریدمن فرضیه درآمد دائمی را در ۱۹۵۷ توسعه داد، تا توضیح دهد چگونه درآمد و سطح انتظار یک شخص برای درآمدش در آینده، بر خرجکرد او تاثیرگذار است. فریدمن یک روش بسیار متفاوت برای درک تاثیر درآمد یک شخص بر میزان خرجکردش را فرمول‌بندی نمود. ایده فریدمن این بود که خرجکرد شخص با درآمد دائمی‌اش مرتبط است و نه درآمد کنونی‌اش یا درآمدش در یک زمان مشخص.


قسمت سوم: سیاست‌گذاری اقتصادی

دولت ممکن است یک طرح افزایش دائمی خرجکرد را اجرا کند. مثلا به صورت کمک درآمدی دائمی برای همه افراد با درآمد پایین و متوسط در کشور. فرضیه درآمد دائمی فریدمن به ما می‌گوید که منبع مالی برای چنین تغییراتی، به ناچار از افزایش مالیاتی تامین خواهد شد. استدلال فریدمن این است که فشار ناشی از افزایش مالیات، کمک‌های افزایش درآمدی دولت را بی‌اثر خواهد کرد.


قسمت چهارم: تورم انتظاری و غیرانتظاری

▫️فریدمن خیلی به این موضوع علاقمند بود که چگونه تغییرات قیمت یا تورم بر اقتصاد تاثیرگذار است. فریدمن مشاهده کرد انتظارات نقش مهمی در تورم ایفا می‌کند. او توضیح می‌دهد که انتظار تورمی نمی‌تواند بر نرخ بی‌کاری تاثیر بگذارد، زیرا کارمندان تقاضای حقوق بالاتر کرده یا شغل خود را تغییر خواهند داد تا بتوانند حدودا افزایش قیمت‌ها ناشی از تورم را جبران کنند. در نتیجه نرخ بی‌کاری ثابت باقی می‌ماند. نکته کلیدی تورم غیرانتظاری است. وقتی تورم بالاتر از انتظار باشد، هزینه پرداخت دستمزد واقعی به کارگران کاهش می‌یابد. یعنی حقوق او برای جبران تورم کافی نیست.


قسمت پنجم: نظریه پول و قیمت

فریدمن استدلال کرد که تورم همیشه در نتیجه تغییر مقدار پایه پولی به وجود می‌آید، و نه تغییر میزان تولید کالا و خدمات. فریدمن مشاهده کرد اگر پایه پولی دو برابر شود در حالیکه مقدار کالاها و خدمات موجود در اقتصاد ثابت بماند، به طور کلی قیمت‌ها و دستمزدها دو برابر می‌شوند.


 

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

نامه پرفسور رحمانزاده به خامنه ای

cafeliberal

مصاحبه با احمد مسعود

cafeliberal

نگاهی به کتاب « فقط پارانوییدها جان به در می‌برند » نوشته اندی گرو (اندرو گروو)

cafeliberal

آلبوم پایان شیرین، کیوسک (KIOSK)

cafeliberal

معرفی کتاب: اقتصاد اتریشی، آشنایی با مکتب بازار+ویدئو

cafeliberal

چین نمی‌خواهد شما این ویدیو را ببینید

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید