19.9 C
تهران
جمعه 7 مهر 1402 ;ساعت: 07:49
کافه لیبرال

مروری بر داستان نوکیا

✏️خیلی دور نیست ایامی که نوکیا سلطان بلامنازع بازارهای موبایل بود ، بسیاری از ماها تجربه اولین گوشی های موبایلمان با نوکیا بوده و حتی بیراه نیست بگوییم که موبایل را با نوکیا شناختیم !

✏️یادم می آید که چقدر با آمدن مدل های جدید نوکیا شوق و ذوق میکردیم ، هر چند که در اکثر موارد بودجه ما به خرید آنها نمی رسید ولی به هر حال برای ما که سن کمی داشتیم دنبال کردن مدلهای پر زرق و برق و جدید شرکت نوکیا ، هیجان انگیز بود ..

✏️نوکیا سالهای متمادی بیشترین فروش موبایل را در اختیار داشت (۴۰ درصد کل فروش دنیا ! ) حتی همین امروز نیز از ده مدل گوشی پر فروش دنیا ، ۸ مدل آن نوکیا هستند . بیشترین فروش نوکیا مربوط به آن آشنای قدیمی و محبوب دلها یعنی ۱۱۰۰ هست ! بسیاری از ما خوب این مدل را میشناسیم !

✏️با همه قدرت و بزرگی نوکیا ، چه شد که این غول بزرگ برافتاد و گوی رقابت را به حریفان خود واگذار کرد ؟

چه کسی باور میکرد که امپراطوری بزرگ نوکیا جوری از بین برود که جدید تر ها حتی اسمش را هم نشنیده باشند ؟

✏️علت شکست نوکیا همواره مورد توجه بسیاری بوده ، مطالعات زیادی در مورد آن انجام پذیرفته ، چند علت بزرگ را برای این شکست بزرگ عنوان میکنند ولی بنده برداشت خودم از دریچه مالی را عنوان میکنم .

✏️نوکیا بهترین گزارشات مالی خودش را در اواخر دهه گذشته میلادی ارائه میداد ، تمرکز مدیریت بر ادامه وضع موجود با تکیه بر توسعه سخت افزار بود ، در حقیقت آن چیزی که باعث شده بود نوکیا ده سال در مسیر رشد سریع باشد ( سخت افزار عالی ) ، دیگر مزیتی برای آن شرکت محسوب نمیشد و دنیا داشت از مسیر نرم افزار به توسعه ادامه میداد .

✏️عدم توانایی نوکیا در شناخت این واقعیت و پذیرفتن دیر هنگام آن و اصرار بر ارتقا روش های قدیمی به جای روی آوردن به متد روز در نرم افزار و   سرمایه گذاری شدید رقبا بر ضعف نوکیا باعث شد تا شرکت در سرازیری سقوط قرار بگیرد ، بعضی وقتها فکر میکنم شاید گزارشات مالی خوب اعتماد به نفس کاذبی به مدیران شرکت داد و آنها را از توجه به خطرات و آسیبهای احتمالی رقبا باز داشت .

✏️دنیای رقابت همینگونه است؛ کوچکترین ضعفی ممکن هست به قیمت نابودی کلی کسب و‌ کار تمام بشود، بنابراین اولین اصل ها برای یک مدیر خوب، شنیدن همه حرفها، تحقیق و توسعه علمی و درست، مطالعات بازار، تصمیم بر اساس مطالعه آماری و علمی و نه از روی احساس و در نهایت داشتن تصویر درست از آینده هست.

✍🏻سعید درخشانی

 

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

لیبرالیسم اقتصادی از نگاه آخوندی

cafeliberal

اقتصاد برای سیاست‌گذاران: راهنمایی برای غیراقتصادی‌ها+دانلود

cafeliberal

جنبه‌های اقتصادی توافق وین در گفتگو با دکتر حسن منصور

cafeliberal

چرا انگیزه سرمایه گذاری و تولید در اقتصاد ایران از بین رفته است؟

cafeliberal

تورم در دیدگاه اتریشی

cafeliberal

نکاتی پیرامون مالیات، محمد طبیبیان

cafeliberal

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید