14.9 C
تهران
جمعه 28 فروردین 1405 برابر با 2585 شاهنشاهی
کافه لیبرال

کتاب صوتی: «مذهب و حقوق بشر»، اثر وله سوینکا

وُله سوینکا، متولد ۱۹٣۴ در نیجریه، نمایشنامه‌نویس، شاعر، مقاله‌نویس و رمان‌نویس برجسته‌ قاره آفریقا بود که صراحتا از حکومت سرکوب‌گر نیجریه انتقاد می‌کرد. او زمان دانشجویی‌اش در کالج ایبادان فعالیت علیه بی‌عدالتی و قوم‌گرایی را آغاز ‌کرد؛ سپس برای ادامه تحصیل به لندن رفت و در آن‌جا نیز به عنوان دانشجو و نمایشنامه‌نویس با استعمار، تبعیض نژادی و آپارتاید به مخالفت پرداخت. با استقلال نیجریه سوینکا بارها به‌‌ دلیل سانسور آثارش مقابل مقامات نیجریه مقاومت کرد. او، که قهرمان حقوق بشر شناخته می‌شد، در سال ۱۹۸۶ برنده جایزه ادبی نوبل شد.

سوینکا، که «آزادی انسان» را تنها مذهب ماندگار می‌دانست، در سخنرانی‌اش در کنفرانس نوبل که سال ۱۹۸۸ در پاریس برگزار شد، گفت: «می‌توان گفت که افراطی‌گری مذهبی به عنوان یک ابزار حکومتی برای کنترل درون‌مرزی و حتی در اجرای سیاست خارجی … یک بار دیگر به عنوان سازش‌ناپذیرترین دشمن حقوق اساسی بشر مقام ممتازی برای خود کسب کرده است.»

نسخه نوشتاری:
bit.ly/2U9nMd1

کانال تلگرام کلاس و کتاب توانا:
t.me/Tavaana

مطالب بیشتری که ممکن است مورد علاقه شما باشند

کتاب صوتی: تاریخ جهان اثر ارنست گامبریج

cafeliberal

کتاب صوتی+نسخه نوشتاری: سمفونی مردگان, نویسنده عباس معروفی

cafeliberal

کتاب صوتی: دنیای سوفی، اثر  یوستین گردر

cafeliberal

کتاب صوتی: پاداش – منطق پنهانی که انگیزه‌های ما را شکل می‌دهد

cafeliberal

کتاب صوتی: «وضعیت آخر» اثری از «تامس ای هریس» روان‌پزشک مشهور آمریکایی

cafeliberal

کتاب صوتی مسئله اسپینوزا، نویسنده:  اروین دیوید یالوم

cafeliberal

دیدگاه خود را درباره این مطلب با ما و دیگران در میان بگذارید (حداکثر ۱۰۰۰ کاراکتر):

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تائید بیشتر بخوانید