امروز برای ورزشدوستان ایرانی روز پر حسرتی بود، سعید ملایی جودوکار ایرانی موفق به کسب مدال نقره در المپیک توکیو شد، مدالی که نه در سبد ایران بلکه در سبد مغولستان قرار گرفت.
کمتر کسی است که نداند چرا امروز مدال نقره ملایی بجای ایران به مغولستان رسید و ریشه مصائب جودوی ایران چیست؟ مشکلی که نه تنها ورزش ایران را دچار بنبست کرده است بلکه آثار سوء آن اقتصاد ایران را نیز متأثر ساخته است. از برجام تا تحریم تحت تأثیر روابط با کشوری است به نام اسرائیل.
برای طرح این موضوع بخشهایی از کتاب The English Job نوشته جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلستان که در ایران تحت عنوان کار کار انگلیسیهاست ترجمه و منتشر شده است را مرور میکنیم.
افراد زیادی در دنیا هستند که با سیاستهای دولتهای اسرائیل در دهههای اخیر مانند شهرکسازی در اراضی فلسطینیها و شرق اورشلیم و کرانه غربی و همچنین رفتار غیرانسانی آنها با فلسطینیها عمیقا مخالف بودهاند من هم جزو همین افراد هستم، اقلیت بزرگی از اسرائیلیها هم اینگونه فکر میکنند ما میدانیم که معامله قرن که توسط جارد کوشنر داماد پرزیدنت ترامپ طراحی شده برای فلسطینیها یک فاجعه است و به عقیده یک روزنامه صاحبنام اسرائیلی زیر پای رهبران فلسطینی که اندیشه دو کشور اسرائیل و فلسطین در کنار هم را در سر میپروراند خالی خواهد کرد. این معامله به نفع گروههای بسیار خشنی مانند جهاد اسلامی تمام خواهد شد فلسطینیها به سرعت امید خود را برای صلح از طریق مذاکره از دست میدهند اما اشتباه ایران اینجاست که مخالفت با سیاستهای اسرائیل و آمریکا را با تعهد به نابودی اسرائیل در هم میآمیزد این سیاستی است که کاملاً از ایدئولوژی سرچشمه گرفته و به منافع ملی ربطی ندارد، ریشه عمیقی دارد و یهود ستیزانه است. در کل موضع جمهوری اسلامی نسبت به اسرائیل نه تنها غیر قابل قبول است بلکه باعث نابودی خود رژیم هم خواهد شد. بدون هیچ دلیلی این موضع، انزوای ایران را شدیدتر میکند. دوستان ایران موضع ایران را در این باره دوست ندارند و دشمنان از آن استفاده میکنند. بسیار به نفع ایران است که عقیده خود را تغییر دهد و به حرف مردم خود گوش کند بسیاری از آنها عملکرد و سخنان رژیم را بسیار خطرناک میدانند. بعد از دههها دشمنی بین ایران و اسرائیل هیچ کس انتظار ندارد ایران سرانجام اسرائیل را به رسمیت بشناسد و در عوض ایران باید واقعیت وجودی دولت اسرائیل را بپذیرد و آن را در دکترین سیاست خارجی خودش و همچنین در زبان و شاید در ذهن مردم خودش و در میان کشورهای غربی و روسیه وارد کند اسرائیل قبلاً با ایران همکاری کرده است همکاری خوبی هم در زمان جنگ تحمیلی داشته است ایران بدون دریافت اسلحه از اسرائیل ممکن بود بازنده جنگ باشد.
با این حال ایران نه تنها حزب الله را مسلح کرد بلکه به گروههای سنی مانند حماس و جهاد اسلامی هم در اراضی اشغالی یاری رساند. ایران به ساخت پایگاههای نظامی در سوریه در نزدیک مرز اسرائیل پرداخت و به زبانهای عربی و فارسی روی موشکهایش مرگ بر اسرائیل نوشت (بلافاصله پس از برجام) همچنین ساعت شماری درست کرد که در آن با شمارش معکوس دقایق باقی مانده به نابودی اسرائیل ذکر شده بود.
انزوایی که اسرائیل چهار دهه بعد از اعلام موجودیتش درگیر آن بود اینک از میان رفته و اعراب و مسلمانان دیگر وجود اسرائیل را پذیرفتند مصر، اردن و ترکیه روابط رسمی با اسرائیل دارند در اواخر ۲۰۱۸ عمان که یک واسطه مهم بین کشورهای عرب خلیج فارس و ایران است میزبان نخست وزیر اسرائیل بود عربستان سعودی به آرامی برای به رسمیت شناختن اسرائیل آماده میشود یکی از مشوقهای این نزدیکی از طرف آمریکا که نقش کلیدی در نزدیکی دولتهای خاورمیانه و اسرائیل دارد، ترس از ایران است.
https://t.me/Catalax