زمانی که بازار مثبت بود و همه چیز خوب کسی توجهی به ریسک ها نداشت, حال که بازار منفی شده امیدوارم اون دسته از معامله گران که تا حالا به این بخش توجه نداشتن و قصد دارن در سال های اینده هم در بازار باقی بمونن به مدیریت سرمایه و ریسک توجه جدی داشته باشن. برای موفقیت در بازارهای مالی سه بخش تحلیل بازار, مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله گری اهمیت بالایی دارد. به طوری که اگر یکی از این سه مورد رعایت نشود، موفقیت معامله گران در هاله ایی از ابهام قرار خواهد گرفت.
اکثر معامله گران فقط به بخش اول توجه میکنند, درحالی که این سه مورد ارکان اصلی موفقیت در بازار سرمایه را تشکیل میدهند. بیشتر معامله گران به ویژه معامله گران تازه کار فکر میکنند اگر در تحلیل بازار درست عمل کنند واگر آینده بازارها را پیش بینی کنند، ثروتمند میشوند. در صورتی که اینطور نیست. کلید ثروت نه در پیشگوئی، بلکه آمادگی برای هرگونه تغییر در بازار است. به تجربه ثابت شده است که اولین و مهمترین درسی که یک معامله گر باید یاد بگیرد بحث بسیار حیاتی مدیریت سرمایه است.
معامله گری در بازارهای مالی مانند بورس تهران یعنی دست و پنجه نرم کردن با احتمالات. جایی که هیچ قطعیتی وجود ندارد و بازار ممکن است حتی برخلاف انتظار بهترین تحلیل گران رفتار کند. در واقع مدیریت سرمایه به ما می گوید که در معامله بعدی چه مقدار از سرمایه بایستی ریسک شود. هدف اصلی مدیریت سرمایه، افزایش سرمایه با به حداقل رساندن ضررها در معاملات اشتباه و افزایش میزان سود، در معاملات سودده است. در واقع اجرای مدیریت سرمایه دو دستاورد اساسی را برای ما به همراه دارد: نخست بقاء سرمایه و مرحله بعد سودآوری
اما چگونه؟ باید ضررها را محدود کنیم و اجازه دهیم که سودهایمان رشد کنند. حجم معاملات را استاندارد و معقول انتخاب کنیم. هنگام ورود به معاملات نسبت سود به ضرر را رعایت کنیم. حد ضرر روزانه، هفتگی و ماهانه را برای خود مشخص کنیم. برای پیاده کردن عملی این موارد باید یک سیستم مدیریت سرمایه در کنار سیستم معاملاتی خود طراحی کنید. یک سیستم مدیریت سرمایه باید استراتژی ورود به معامله و استراتژی خروج را داشته باشد و تعیین حدسود و حدضرر اولیه و حجم معاملات را شامل میشود. همچنین رعایت نسبت سود به ضرر و داشتن استراتژی جابجایی حد ضرر نیز از موارد مهم محسوب میشود.
======================
@Reza_Ghanipur (https://t.me/Reza_ghanipur)